2min

Tags in dit artikel

, , ,

Blur effect

Bokeh


Maak nu een groep aan. Hiervoor druk je op het mapje rechts onderin.


Zoals je in het plaatje kunt zien heb ik de map "Bokeh" genoemd. Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Hiervan gaan we in deze tutorial ook gebruik maken.

Maar verder met Photoshop. Zorg ervoor dat de map tussen de Gradiant en de grijze achtergrond in staat. Stel de "Blending mode" van de groep in op "Color Dodge". Maak een nieuwe laag aan in de map (Ctrl + Shift + N). Selecteer de "Brush tool" en druk op F5. Hiermee open je een venster om de instellingen van het gedrag van je brush te wijzigen.

Geef hier de volgende instellingen. Uiteraard kan hier wel een beetje mee gespeeld worden om er je eigen draai aan te geven.


Cirkels invoegen


Maak je brush nu redelijk groot. Ongeveer 550-600 pixels, en zet de "Foreground color" op "wit" (#FFFFFF). Zet een paar cirkels neer, maar zeker niet te veel. 6, 7 of 8 zou genoeg moeten zijn. Ga nu naar "Filter" -> "Blur" -> "Gaussian Blur" en stel deze in op "25" pixels.



Maak een nieuwe laag aan. Zorg er voor dat je lagen wel in de map staan. Op deze tweede laag in de groep breng je iets meer cirkels aan, maar met een kleiner aantal pixels. Ik stel voor dat je een grootte van ongeveer 400-450 gebruikt. Ook deze keer hoeven de cirkels niet de hele laag te beslaan. Wanneer er ongeveer 10 tot 15 cirkels staat zou het resultaat redelijk moeten zijn. Ga weer naar "Filter" -> "Blur" -> "Gaussian Blur" en stel de waarde in op "4" pixels.


Maak de laatste laag aan. Maak je brush weer wat kleiner. Een pixel of 200 zou perfect moeten zijn. Zet een aantal cirkels neer tot jij het effect geslaagd vind. Dit kunnen er zoveel zijn als je wilt, maar pas wel op dat het niet te druk wordt.