2min

Tags in dit artikel

, ,

Sound grafiek

Equalizer


We beginnen met het maken van een nieuw document. Ik kies er altijd voor om deze 1920×1200 te maken, omdat dit een gangbare resolutie is tegenwoordig.

Maak de achtergrond zwart. Vervolgens maak je een nieuwe laag aan. Hierop gaan we de equalizer maken. Dit kost even tijd. Met behulp van de "Rectengular Marquee Tool" maak je een selectie van 32×14 pixels.

Vul deze met wit. Deze vorm ga je een aantal keer dupliceren totdat je een muur van witte blokjes hebt. Ik vind het het snelst om eerst een rij van 10 blokjes omlaag te maken. Deze dupliceer je 3 keer, waardoor je er meteen 40 hebt.


Deze rij dupliceer je en zet je naast de ander. Merge ze, en dupliceer weer. Je hebt er nu 4. Merge, dupliceer weer, en je zit op 8. Ik heb mijn muur 41 blokjes breed, en 40 blokjes hoog gemaakt.


Om makkelijk te kunnen tellen hoeveel je er hebt zonder de tel kwijt te raken, heeft Adobe een "Count Tool" geïntegreerd. Deze kun je vinden bij de "Eyedropper", of via de sneltoets "I". Zodra je deze "muur" af hebt, dubbelklik je op de laag en geef je hem een "Gradiant Overlay". Ik heb voor de volgende kleurcodes gekozen:
Groen: 09c700
Geel: ffff00
Rood: ff0000



Zoek nu een plaatje op internet van een speaker, of meerdere wanneer je dit wilt. Importeer je plaatje naar Photoshop. Dit kan door het simpelweg naar je Photoshop canvas te slepen. Photoshop maakt nu automatisch een nieuwe laag aan voor het geïmporteerde plaatje.


Maak je plaatje net zo groot als de equalizer en zet de "blending mode" op "Color Burn".


Om het wat meer op een equalizer te laten lijken, haal je een aantal blokken weg. Het is verstandig om dit met een "Layer maks" te doen, zodat je hem later altijd kunt aanpassen.


Als je dit gedaan hebt, dupliceer je de lagen. De equalizer en de speakers dus. Ga naar "Edit" -> "Transform" -> Flip Horizontal". Ga nog een keer naar "Edit" -> "Transform" en kies nu voor "Rotate 180 graden"

Selecteer nu de 4 lagen en kies via "Edit" -> "Transform" voor "Perspective". Op deze manier kun je een beetje diepte aan je plaatje geven.



Ik vond dat de speakers niet echt goed tot hun recht kwamen. Dit kun je oplossen door de "Opacity" van de Equalizer wat terug te dringen. Ik heb hem op "94%" gezet.

Tekst


Om je plaatje wat voller te maken kun je wat tekst onderin neerzetten. Een simpele manier om jezelf het gevoel te geven dat je aardig op weg bent.

Table of contents