2min

Volgen en gevolgd worden

Twitter is een openbaar medium: in principe kun je iedereen volgen die je wilt, mits zij niet in de privacy-instellingen hebben aangegeven om berichten alleen te delen met toegestane volgers. Na het aanmaken van een profiel kun je opzoek gaan naar mensen die je wilt volgen. Deze mensen kunnen gevonden worden door te zoeken via de knop ‘Wie te volgen’. Hier kan gericht gezocht worden op naam maar ook gebladerd worden door aanbevolen en interessante twitteraars. Fanatieke Twitteraars hebben vaak op hun eigen site een verwijzing naar hun Twitter-account. Ook via Facebook en LinkedIn kunnen er Twitter-accounts van je connecties gevonden worden.


Als je een interessant Twitter-account hebt gevonden klik dan op ‘Profiel’ en vervolgens op ‘Volgen’. Nu heb je iemand toegevoegd aan je timeline.


Je zult ervaren dat als je iemand gaat volgen de kans redelijk groot is dat je terug gevolgd wordt. Naarmate je meer mensen gaat volgen, raakt je timeline steeds voller. Hiervoor is de functie ‘Lijsten’ ontwikkeld. Door een Lijst aan te maken wordt er een extra timeline aangemaakt. Net zoals je hoofdtimeline kunnen er mensen worden toegevoegd. Dit kan door op het profiel van de desgewenste persoon te klikken op "Toevoegen aan lijst". Nu krijg je de keuze aan welke timeline je hem wilt toevoegen. Heb je nog geen lijst dan kun je deze aanmaken door vervolgens "Lijst maken" te klikken. Een aangemaakte lijst kan je instellen als ‘Publiekelijk’ of ‘Privé’. Als je de lijst Publiekelijk hebt ingesteld kan je samengestelde lijst door iemand anders als lijst worden toegevoegd. Ook voor jou is het dus mogelijk om een lijst van een ander in jouw lijsten te zetten. Lijsten van andere twitteraars vind je op zijn of haar profiel onder "Lijsten".



Alle Tweets die je plaatst verschijnen in de Timeline van personen die jou volgen. Indien je een openbaar profiel hebt, kunnen ook mensen die je niet volgen berichten op jouw profielpagina lezen. Door een slotje op je profiel in te stellen is dit niet meer mogelijk. Dit kan worden ingesteld bij de instellingen van Twitter (klik op het poppetje naast Zoeken en kies voor Instellingen). Is er iemand die jou wilt volgen, maar ben je het daar niet mee eens, dan kan je diegene weigeren. Mensen die op jouw volgknop klikken versturen jouw automatisch eerst een uitnodiging die je kan accepteren of weigeren.

Overzicht van aantal geplaatste tweets, aantal personen die het profiel volgen en het aantal twitteraars die gevolgd worden.