Abonneer je gratis op Techzine!

Chieftec Stealthmod

Iedereen met een gekleurde kast heeft zich er wel eens aan geërgerd die lelijke witte cd-rom drives. Dit kan je weg werken door hem te stealth modden, dit is simpel gezegd gewoon het afdekplaatje die je hebt weggehaald om de cdrom speler er in te doen op de cd-speler plakken. Dat klinkt heel simpel maar dat valt nog vies tegen.

Benodigheden

  • Een dremel (of kloon) met een doorslijpschijfje (een ijzerzaagje mag ook).
  • Dubbelzijdig plakband.
  • Boor met boortje van 3mm.
  • En natuurlijk kruis schroevendraaier.
  • 2 kleine lego steentjes.
  • Secondelijm

Plaatje klaar maken
Nu pak je het afdekplaatje erbij die je eraf hebt gehaald toen de cd-rom speler werd ingebouwd. Feil of dremel de pinnetjes aan de zijkant eraf waarmee het word vastgezet. Druk nu 2 lego steentjes op elkaar (liefst met 1 rondje) dremel de het bovenste bolletje eraf zodat je een vlak oppervlakte hebt. Plak die 2 steentjes vast met secondelijm op de plek waar het drukknopje zich bevind als je hem er later op zet. Zoals op de volgende foto.

Uitrekenen en tekenen
Dit is nog al prutswerk en moet erg precies gedaan worden. Chieftec heeft een mooi kliksysteem zodat je makkelijk je drives erin en eruit kan halen. Dit is met stealthmodden alleen maar lastig dus schroef ze er maar af. Reken uit hoe dik het afdekplaatje is en teken die afstand af op de cdrom speler voor de originele gaatjes (iets van 0,7mm). Boor nu met het 3mm boortje die gaten. Schroef nu het kliksysteem er weer op. Hieronder een plaatje dan is het ook wat duidelijker.

Bevestigen van het afdekplaatje
Plak nu het dubbelzijdige plakband op de lade (het gedeelte dat open gaat) en bevestig het afdekplaatje. Merk je dat je verkeerd gerekend hebt dan kan je altijd nog een laag plakband erbij doen. Eventueel kan je het laatje waarmee de cd-rom klem wordt gezet nog iets bijvijlen.

Het resultaat
Dit ziet er tog stukken beter uit ?

Druk gewoon rechts onderin op het afdekplaatje en je cd-rom speler gaat open.

Veel succes met het modden :)