1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo WFC? WTF?

Nintendo WFC staat voor Nintendo Wi-Fi Connection, dit is de gratis online service voor de Nintendo DS. De DS kan verbinding maken met het internet via een zogeheten Access Point. Meestal zal dit een draadloze router zijn, maar er bestaan ook USB Wi-Fi sticks die kunnen worden ingesteld om te fungeren als Access Point, zo heeft Nintendo haar eigen USB dongle op de markt gebracht, speciaal bedoeld voor de Nintendo Wi-Fi connection. Het nadeel van zo’n USB stick ten opzichte van een draadloze router is uiteraard dat je PC altijd moet aanstaan wanneer je verbinding met het internet wil op je DS.



Als je dus al een draadloos netwerk liggen hebt, kan je het beste hiervan gebruik maken. Echter is het niet zo eenvoudig, niet alle routers zijn namelijk compatibel met de Nintendo DS. Een overzicht van routers die wel werken vind je op http://www.nintendowifi.nl. Als je router niet op de lijst staat, of als je simpelweg geen draadloos netwerk hebt liggen, dan zal je de Nintendo Wi-Fi USB connector moeten kopen voor een adviesprijs van €40.
Op de volgende pagina zal uitgelegd worden hoe je je Nintendo DS configureert om verbinding te kunnen maken met de online service.