2min

E-mail clients

Evolution


De standaard e-mail client in Ubuntu is Evolution e-mail.

Evolution e-mail van GNOME lijkt qua lay-out erg veel op Microsoft Outlook. Mensen die zijn overgestapt van Outlook zullen dan ook snel hun draai kunnen vinden in dit programma. Enkele belangrijke punten van Evolution e-mail zijn:
  • Open Source
  • Pidgin contact lijst synchroniseren
  • Ondersteuning webkalenders (iCalShare)
  • Uitgebreide filter mogelijkheden

Met Evolution is het erg gemakkelijk om te synchroniseren met een Exchange server, waardoor het ook voor het bedrijfsleven een prima alternatief zou kunnen zijn.

Ga voor meer informatie over Evolution naar de website.

Thunderbird


Thunderbird is de e-mail client van Mozilla. Ook Thunderbird heeft meer in zijn mars dan alleen mail binnenhalen. Je kunt er bijvoorbeeld ook nieuwsgroepen mee lezen, ondersteund het RSS feedback en zit er een ingebouwde kalender in.


Wie overweg kan met Firefox, zal hoogst waarschijnlijk ook zijn weg kunnen vinden in Thunderbird. De set-up is hetzelfde en veel functies zijn in beide programma’s terug te vinden. Zo zit bijvoorbeeld de zoekoptie van Firefox op dezelfde manier geïmplementeerd in Thunderbird.

Als je gebruik maakt van verschillende e-mail adressen in Thunderbird, kan het handig zijn om je mailtjes te "taggen" zodat je gemakkelijk en overzichtelijk te zien krijgt welke mailtjes van een bepaalde soort zijn. In Thunderbird is dit met een paar muisklikken te verwezenlijken.



Thunderbird heeft ook de uit de browsers bekende "Vorige" en "Volgende" knoppen, waardoor je niet twee keer naar hetzelfde mailtje hoeft te zoeken. Dit is handig wanneer je 200 mailtjes hebt staan, middenin bent geweest en weer terug wilt.


Ga voor meer informatie over Thunderbird naar de website.