2min

Tags in dit artikel

,

Het LCD-scherm verwisselen

Zoals op de eerste foto hieronder getoond, zit het scherm vastgeklemd in de behuizing van de PSP. Ga uiterst voorzichtig te werk! Je wilt niet dat er iets afbreekt! Eerst moeten we de knopjes onderaan het scherm losmaken van de behuizing. Steek je kleine platte schroevendraaier tussen het frame en de strook met knopjes, zoals getoond hieronder.


We hoeven deze niet helemaal los te maken om het scherm te kunnen vervangen. Nu kunnen we het scherm loshalen uit de behuizing. Steek met je kleine platte schroevendraaier tussen het scherm en de behuizing, wanneer de schroevendraaier er tussen zit duw je de schroevendraaier naar de PSP toe. Het scherm komt los van de behuizing.


Vouw het scherm open zoals getoond hier onder.


Je ziet twee connectoren op het moederbord waaruit twee ‘Ribbon cables’ komen die naar het scherm gaan. Klik met een platte schroevendraaier (of met je vingernagel) het klepje van de connector open en schuif de ‘Ribbon cables’ uit de connector. Let op! De connectoren op het moederbord zijn zeer gevoelig en kunnen gemakkelijk afbreken. Zet dus niet te veel kracht op die dingetjes!




Het defecte LCD-scherm is nu verwijderd, pak nu je nieuwe LCD-scherm erbij. Let op! Zet geen vingers op het zwarte deel van het scherm. Als dit toch gebeurt, neem dan een zachte stoffen doek (zakdoek van textiel bijvoorbeeld), maak de doek een beetje vochtig en ga met een draaiende beweging over de vetvlekjes.



Pake het scherm vast aan de zijkanten en schuif de kleinste ‘Ribbon cable’ in zijn connector, maar klik het klepje nog niet dicht. Neem nu de grote ‘Ribbon cable’ en schuif hem in de connector naast de kleine. Klik nu het klepje dicht. Dit vergt een beetje oefening, maar maak je niet druk als het niet de eerste keer lukt.




Schuif het scherm langs één kant in het frame, Leg het scherm neer en duw het vast aan de andere kant.


Zo, het nieuwe scherm zit nu op zijn plek en de faceplate kan weer gemonteerd worden.