2min

Tags in dit artikel

, , ,

iPhone lokaliseren en blokkeren voor andere mensen

Mocht het onverhoopt zover komen dat je de Zoek mijn iPhone-functie moet gebruiken, dan zijn er verschillende manier waarop dit gedaan kan worden.

De makkelijkste manier is door de Zoek mijn iPhone-app te installeren op een andere iPad, iPhone of iPod Touch die je bezit. Wanneer je deze app download moet je daarop inloggen met je iCloud ID en je wachtwoord. Vervolgens krijg je op een kaart een overzicht van alle Apple-apparaten met jouw account erop, die de Zoek mijn iPhone-functie aan hebben staan.

Een andere mogelijkheid om je verloren apparaat terug te vinden is door op een computer naar de website van iCloud te gaan. Doe dit als volgt:

  • Log met je iCloud-gegevens in op de iCloud-website
  • Selecteer de functie Zoek mijn iPhone
  • Selecteer het Apple-apparaat dat je kwijt bent in de lijst van Mijn apparaten
  • Je krijgt een kaart te zien waarop al je apparaten te zien zijn die op dat moment een internetverbinding hebben.


Weet je eenmaal waar je apparaat zich bevindt, dan kun je besluiten wat de volgende stap zal zijn. Je kan natuurlijk op zoek gaan naar het apparaat op de desbetreffende locatie. Indien dat niet verstandig lijkt, kan je via de website enkele handelingen uitvoeren.

Bellen

Door op het icoontje van je apparaat te klikken, krijg je een drietal opties. Weet je dat je apparaat in de buurt moet zijn, dan is het mogelijk om het apparaat een geluid af te laten spelen. Kies hiervoor de functie speel geluid af. Hierdoor hoor je waar het apparaat is. Dit werkt overigens ook als het geluid van het apparaat eigenlijk uitgeschakeld is.

Verloren modus

Ben je je apparaat verloren maar verwacht je niet dat het toestel verloren is, dan is het mogelijk om berichten naar je apparaat te sturen waardoor de eventuele vinder weet hoe je te bereiken bent. Hiervoor kan de Verloren modus-functie gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een telefoonnummer achter te laten of om ergens af te spreken.

Wis iPhone

Weet je zeker dat je apparaat gestolen is, dan heb je de mogelijkheid om je apparaat op afstand te wissen of te blokkeren. Kies dan voor Wis iPhone. Het is dan voor degene die het apparaat heeft gestolen niet meer mogelijk om het toestel zelf te gebruiken en alle gegevens worden gewist. Hierdoor heeft de dief ook geen toegang tot je persoonlijke gegevens.

De enige manier waarop de iPhone nu nog ooit gebruikt kan worden is door je iCloud ID in te vullen. Je hebt je apparaat er niet mee terug, maar iemand anders kan er ook niets meer mee.