1 min

Tags in dit artikel

, ,

Met deze tweak kan je verborgen componenten, ook wel Windows Onderdelen genoemt weergeven en verwijderen in de wizard bij je configuratie scherm:

Voor mensen die niet weten waar de wizard staat:
Ga eerst naar Configuratiescherm en druk op software dan staat er aan de linker kant Windows Onderdelen toevoegen of verwijderen.

Je ziet daar een lijst staan met allerlei componenten van windows, maar als je denk dat dat de hele lijst is dan heb je het mis, Microsoft heeft expres een paar verborgen gemaakt zodat gebruikers die moeilijken kunnen verwijderen.

Om de verborgen componenten weer te geven moet je de volgende tweak toepassen:
Ga dit maal naar: \WINDOWS\inf en zoek het bestand op sysoc.inf open dat met een tekst editor, bijvoorbeeld kladblok, wordpad enz. Je ziet daar in de tekst ergens staan [Components], daaronder staan allerlei windows componenten. Zoals: MSWordPad=ocgen.dll,OcEntry,wordpad.inf,HIDE,7
Misschien valt het je al vast op maar zoals je kan zien staat er HIDE in de tekst. En inderdaad dit zorgt ervoor dat hij niet in de lijst komt te staan. Je kan rustig nu HIDE weghalen. Dan komt er dus MSWordPad=ocgen.dll,OcEntry,wordpad.inf,,7 te staan. Denk om de komma’s! Als je nu weer de lijst bekijkt zie je meer dingen staan dan voorheen, nu kan je dus rustig die componenten verwijderen.