2min

Er zit in de apparaatbeheer van Windows XP een tabblad verborgen wat meer technische details over je hardware laat zien, met deze uitgebreide tweak leg ik uit hoe je dat tabblad moet activeren zonder dat je in je register moet rotzooien.

Ga eerst naar je configuratiescherm toe er druk op systeem om de systeemeigenschappen te starten, ga naar het tabblad Geavanceerd:


Klik op de knop Omgevingsvariabelen, je ziet daar 2 knoppen staan met nieuw, klik op de bovenste knop. Vul bij naam van de variabele in DEVMGR_SHOW_DETAILS. Je ziet misschien al een beetje wat die tekst betekend, je geeft als opdracht dat hij in Device Manager = DEVMGR. detail’s moet laten zien = SHOW_DETAILS. Vul bij waarde van de variabele 1 in:


Druk op OK en sluit de rest van de systeemeigenschappen ook af, de tweak word namelijk pas geactiveerd als je de systeemeigenschappen opnieuw start. Dus start het programma om in je configuratiescherm op systeem te drukken. Ga dan naar het tabblad hardware toe en klik op apparaatbeheer klik op een onderdeel van je computer om de eigenschappen te laten zien. Ik heb als voorbeeld mijn processor genomen. Je ziet dat er een nieuw tabblad is verschenen namelijk details:


Dat was hem weer voor deze keer, heb je ook een tweak waarvan jij vind dat die op Tweakzone moet komen, stuur hem in, doormiddel van deze link.