UPC start vandaag met High Definition televisie (HDTV). Deze week nog zal een eerste selecte groep UPC klanten een MediaBox voor HDTV krijgen. Het UPC netwerk is HD-ready, evenals de nieuwe HDTV Box, geproduceerd door Philips. Geinteresseerden die zich tot op heden hebben gemeld via de website www.ervaarhdtv.nl zullen daarbij voorrang krijgen, op basis van beschikbaarheid.

Vanaf morgen kan zo naar verschillende HDTV-kanalen gekeken worden. Medewerkers van UPC zullen in deze periode telefonisch enquêtes afnemen naar de praktijkervaringen met de HDTV Box. Met alle informatie van de gebruikers kunnen UPC en leverancier Philips zonodig nog kleine aanpassingen maken in de software. Nieuwe software-versies kan het bedrijf zoals gebruikelijk automatisch installeren via het netwerk.

Via Nederland 2 is het wereldkampioenschap voetbal in HD-kwaliteit te zien. De betaalzender Sport 1 brengt ook veel voetbal in HD-kwaliteit, te beginnen met de wereldkampioenschappen voetbal. De betaal-TV-zender zal daarna ook wedstrijden uit de belangrijkste Europese voetbalcompetities en vele andere internationale sportwedstrijden in het HD-kwaliteit uitzenden. Op de betaalzender Film 1 zullen de nieuwste Hollywood-films in HD-kwaliteit te zien zijn. HDTV-klanten ontvangen ook het kanaal National Geographic in HD-kwaliteit.