1 min

Samsung is naar verluidt in gesprek met Lenovo om zijn pc-divisie te verkopen. Samsung ziet geen toekomst meer in de pc-markt en wil de activiteiten graag verkopen. Lenovo is als marktleider een goede kandidaat en heeft in het verleden vaker dergelijke overnames gedaan. Of de bedrijven ook tot overeenstemming gaan komen is nog even de vraag.

De pc-markt zit enorm in het slop en dit heeft er al voor gezorgd dat pc-fabrikanten flinke verliezen hebben moeten incasseren, maar ook dat sommige fabrikanten hun pc-divisies hebben verkocht of teruggetrokken uit bepaalde markten. Zo verkocht Sony zijn VAIO-divisie aan Japanse investeerders en koos Samsung ervoor om in Europa geen nieuwe laptops meer op de markt te brengen.

Nu zou Samsung volgens de laatste geruchten in gesprek zijn met Lenovo om de pc-divisie te verkopen. Samsung zou internationaal advocaten kantoor Paul Hastings in de arm hebben genomen voor de verkoop, terwijl Lenovo zich laat vertegenwoordigen door Freshfields Bruckhaus Deringer. De overname van de pc-tak wil echter niet vlotten, de partijen zijn al maanden in gesprek, maar nog zonder resultaat. Samsung zou naar verluidt 850 miljoen dollar vragen voor de pc-divisie, een bedrag dat Lenovo er kennelijk niet voor wil betalen.