2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het is nog verre van zeker en een eventuele bevestiging laat nog een paar maanden op zich wachten, maar het gerucht gaat dat de iPhone 8 een hommage wordt aan de originele iPhone. Er zou gekozen zijn voor een ‘druppel ontwerp’, dat ook al terug te zien was bij de eerste iPhone.

Dit melden analisten tegen het Koreaanse ETNews. Die site meldt dat de achterkant van de nieuwe Apple-smartphone licht afgerond wordt, meer dan alle huidige modellen met metalen achterkant dat hebben. Apple zou daarvoor een “3D-glazen achterkant” gekozen hebben. Die zou “bochten maken” aan de vier hoeken van het toestel.

Mocht het verhaal kloppen, dan beweegt Apple weer van de platte achterkant vandaan, die het introduceerde met de iPhone 4 en sindsdien gebruikt heeft voor zijn toestellen. Qua vorm zou de iPhone 8 ook lijken op de eerste iPhone, maar dan geheel van glas moeten zijn. Mocht dat kloppen, dan ziet die achterkant er ongeveer als volgt uit.

ETNews stelt verder dat de voorkant van de iPhone 8 “relatief plat” wordt. Het gaat wel om een gebogen scherm, maar een dat iets minder scherp gebogen is dan dat van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Edge-toestellen. Apple zou in plaats daarvan gekozen hebben voor een licht gebogen scherm, dat moet lijken op dat van de iPhone 7.

Op basis van andere geruchten kan gezegd worden dat de iPhone 8 kleine schermranden krijgt. Verder zou Apple het toestel geheel van glas willen maken en mogelijk af stappen van de vingerafdrukscanner. In plaats daarvan krijgen de toestellen, overigens met OLED-scherm, een irisscanner of gezichtsherkenningssoftware.