2min

Tags in dit artikel

, ,

Oracle brengt zijn AI-mogelijkheden naar klanten. Bedrijven krijgen daar toegang toe en kunnen zelf chatbots bouwen en die vervolgens koppelen aan diensten als Facebook Messenger en Slack. Dat kan dankzij een update van de Oracle Mobile Cloud, waarbij het bedrijf inspeelt op veranderende behoeften van klanten.

“Gebruikers zijn nu veel meer bezig met mobile en messaging platforms, en dus is het van cruciaal belang dat bedrijven de kanalen die de voorkeur van stakeholders hebben, kunnen ondersteunen,” legt Amit Zavery, senior VP van productontwikkeling bij het Oracle Cloud Platform uit tegenover ITPro. “Door de Oracle Mobile Cloud te gebruiken, kunnen bedrijven deze relaties blijven versterken.”

Chatbots steeds belangrijker

Chatbots worden steeds belangrijker en populair voor communicatie tussen bedrijven en klanten. Zo zijn er al een boel bedrijven die chatbots hebben voor bijvoorbeeld Facebook Messenger, waarmee vragen over producten, leveringen en vluchten geboekt kunnen worden. Daar WhatsApp bedrijven nu ook toestaat om met klanten te communiceren, speelt het ook daar.

Oracle maakt, om goed in te kunnen spelen op die groeiende behoefte naar directe communicatie tussen bedrijven en klanten, daarom machine learning en begrip van natuurlijke taal beschikbaar. De Mobile Cloud helpt bedrijven om de gesprekken te verwerken en ze te integreren met bepaalde bedrijfsgegevens, opdat er makkelijk, en belangrijker nog, automatisch, geantwoord kan worden.

Bedrijven kunnen hun eigen tools ontwikkelen met de Bot Builder, een applicatie waarmee gebruikers bots kunnen testen en uitrollen. Het bouwen van applicaties met de technologie is makkelijk gehouden doordat er nauwelijks code geschreven hoeft te worden. Ook zijn er analytics-tools, waarmee de ervaringen verbeterd kunnen worden. De bots van Oracle kunnen momenteel voor Facebook Messenger, Skype, Slack en apparaten als de Amazon Echo, Amazon Dot en Google Home gebruikt worden.

Oracle OpenWorldcongres

Oracle heeft de afgelopen dagen tijdens het OpenWorldcongres een flink aantal aankondigingen gedaan. Zo lanceerde het bedrijf Oracle 18c, een nieuwe veiligheidsoplossing die verdediging van databases en eventueel herstel veel sneller moet maken. Ook kwam er een blockchain-cloudservice voor grote bedrijven, waar het nu dus ook op inspeelt.

Ook wil Oracle de ontwikkeling van AI-aangedreven applicaties makkelijker maken, waar de aankondiging van de chatbots van vandaag een rol in speelt. Ook onthulde het nog een container native ontwikkelingsplatform.