IBM komt met twee diensten om cloudmigratie te vereenvoudigen

IBM wil het makkelijker maken voor bedrijven om hun workload naar de cloud te verhuizen. Het lanceert daarvoor twee nieuwe diensten, specifiek ontwikkeld om dat proces te vereenvoudigen. Het gaat om IBM Cloud Migration Services en IBM Cloud Deployment Services.

Dat meldt de site TechCrunch vandaag op basis van bericht van IBM. “Niet alleen bieden we bedrijven een significant goedkopere en snellere manier om workloads te verspreiden over verschillende cloudmodellen, maar ook biedt de IBM Cloud Deployment Service automatisering van de volgende generatie,’ vertelt CTO Bridget Karlin van IBM aan TechCrunch.

Nieuwe diensten

Binnen de Cloud Migration Services werkt IBM  nauw samen met klanten om de belangrijkste apps en diensten die van de on-premise infrastructuur naar de cloud verhuisd moeten worden te identificeren. Het maakt vervolgens een plan om de verhuizing te realiseren met zo laag mogelijke downtime.

De Cloud Deployment Services zijn er verder op gericht om de apps en diensten uit te rollen naar de privé en de hybride cloud. Dat kan ook bij apps en diensten die niet door IBM ontwikkeld zijn. Volgens het bedrijf gaat het om een platform en provider-agnostisch platform, dat blauwdrukken gebruikt om de overstap makkelijker en minder tijdrovend te maken.

Integratie met Watson

Karlin hintte er overigens ook naar dat bedrijven binnen de diensten gebruik kunnen maken van AI-assistent Watson. “De IBM platform-powered cognitieve IT-infrastructuur is ontworpen om potentiële problemen te voorspellen, identificeren, te leren en op te lossen, waarmee bedrijven minder verstoord worden in hun werk en de veilige IT-omgeving versterkt wordt.”