2min

Jeff Garzik, één van de ontwikkelaars die meewerkte aan de blockchain-technologie, komt met een alternatief voor de bitcoin. Hij ziet namelijk tekortkomingen bij de populaire digitale munt. Zijn metronome moet een betere cryptocurrency zijn dan de bitcoin, die de laatste tijd veel in opspraak is.

Bloomberg schrijft over Garzik’s nieuwe munt, die volgens de maker als eerste valuta in staat is om te wisselen naar andere blockchains. Door te kunnen switchen is het voor bezitters van de metronome mogelijk om over te stappen naar een andere blockchain als er problemen zijn met de oorspronkelijke onderliggende technologie.

Startup

Zo wil Garzik met zijn munt waarde behouden en zekerheid bieden dat de valuta lang bestaat. De metronome wordt overigens ontwikkeld door de startup Bloq, die Garzik samen met Matthew Roszak oprichtte. Roszak laat aan Bloomberg weten dat institutionele beleggers erg enthousiast moeten raken door het alternatief. Hij noemt de metronome ook wel een ‘duizend-jaar cryptocurrency.’

De munt wordt later op dinsdag tijdens de Money 20/20 conferentie in Las Vegas officieel onthuld. Deze cryptovaluta kent ook nog wat andere voordelen. De currency zal bijvoorbeeld geproduceerd en ondersteund worden door software die niemand beheert en kan niet aangepast worden. Ook kent de munt nog wat uitdagingen. Zo begint de metronome met geen enkele gebruiker, terwijl de bitcoin al 35 miljoen maandelijks actieve gebruikers telt.

Ontwikkeling bitcoin

Wellicht dat de metronome wat onrust rondom cryptovaluta weg kan nemen. Zo maken verschillende overheden en organisaties zich zorgen over de bitcoin. Rusland verbande bijvoorbeeld websites die de handel in bitcoins en andere munten toestaan. Ook China sloot de deuren van een handelshuis. De CEO van JPMorgan zei zelfs dat de bitcoin gevaarlijk is en zal mislukken. Ondanks al deze berichtgeving bereikte de cryptomunt vrijdag nog een record door meer dan 6000 dollar waard te zijn.