HPE komt met blockchain as a service voor bedrijven

Hewlett Packards Enterprise (HPE) zal een product op de markt brengen dat onderdeel uitmaakt van de HPE Mission Critical Blockchain product lineup. Het zogeheten Mission Critical Distributed Ledger Technology (DLT) gaat bedrijven helpen bij het bijhouden van transacties over een gedecentraliseerd netwerk van computers.

HPE biedt hiermee een hoger niveau performance, security en schaalbaarheid. Het gaat om een technologie die toepasbaar zal zijn voor meerdere industrieën, zo claimt het bedrijf. Mission Critical DLT belooft beschikbaarheid en fout-bescherming, waaronder Scalability en SQL-integratie. Deze oplossing is onderdeel van de algehele aanpak om enterprise-grade mogelijkheden naar blockchain workloads te brengen.

Creditcard-transacties

Raphael Davison, worldwide director voor HPE’s Blockchain, geeft aan dat bedrijven die geïnteresseerd zijn in blockchain zich realiseren dat public cloud niet alleen kan voldoen aan de non-functional vereisten. Terwijl zij kijken naar schaalbaarheid herkennen zij dat voor missie kritieke processen on-premise infrastructuur onderdeel moet zijn van een mix traditionele IT, private- en public cloud. Deze zijn namelijk nodig om te voldoen aan behoeftes voor enterprise-grade blockchain workloads, legt Davison uit.

Do oplossing wordt aangeboden in de HPE Integrity NonStop platformen, waarop momenteel twee derde van iedere creditcard-transactie wereldwijd verwerkt wordt. HPE ontwikkelde de oplossing samen met R3. Klanten kunnen zodoende gedistribueerde ledger workloads in omgevingen uitvoeren, die op missie kritieke niveaus 100 procent fouttolerantie vereisen.

Een versie van het product zal begin 2018 beschikbaar zijn. Later in het jaar hoopt HPE de volledige introductie van Mission Critical DLT te realiseren, geeft het bedrijf aan in de aankondiging.

Steeds meer toepassingen

Aanbieders van blockchain zien steeds meer manieren om de technologie zinvol in te zetten. Waar in het begin blockchain nog vaak gezien werd als een middel dat de bitcoin mogelijk maakt, komen er dus steeds meer oplossingen. IBM kwam recentelijk bijvoorbeeld met een voorstel om de technologie in te zetten in Canada. Daarbij is blockchain de onderliggende technologie voor een legale cannabis-industrie.