2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Taiwanese firma Acer heeft zijn beste kwartaal in lange tijd achter de rug. Het kon gisteren zijn beste cijfers in 27 kwartalen, dus in bijna zeven jaar tijd, melden. Dat kwam vooral door de sterke verkopen van gameproducten, commerciële notebooks en Chromebooks.

De nettowinst bedroeg afgelopen kwartaal 1,45 miljard Taiwanese dollar, omgerekend 48,05 miljoen Amerikaanse dollar. Dat is bijna het vijfvoudige van een jaar eerder, toen het nog 248,73 miljoen Taiwanese dollar aan winst in de boeken kon schrijven. De firma zag zijn omzet groeien met 3,4 procent naar 60,6 miljard Taiwanese dollar. “Het resultaat laat het sterke momentum van het bedrijf zien, de stabiliserende omzet en winstgevendheid,” aldus een analist tegenover de Taipei Times.

Groei uit verschillende gebieden

De best presterende hardware categorie vond men in de verkoop van notebooks. Het gaat dan onder meer om 2-in-1 laptops, die goed waren voor 67 procent van de omzet die het bedrijf uit hardware haalde. Dat wordt gevolgd door desktop computers, die voor 13 procent van de omzet goed waren, waar displays – waaronder monitoren en projectoren – gezamenlijk goed waren voor 12 procent van de omzet.

Het bedrijf ziet zijn positieve resultaten verder vooral ook voortkomen uit de gameproducten die het heeft. De omzet uit die bedrijfstak groeide met 168 procent en is nu goed voor 10 procent van de totale omzet van het bedrijf. Windows-computers gingen 40 procent meer over de toonbank dan vorig jaar en de verkopen van Chromebooks stegen met 27 procent.

Tot slot groeide ook de omzet uit virtuele producten, waar dan onder meer de clouddiensten toe behoren. Die verkopen groeiden met 30 procent ten opzichte van een jaar geleden. De verwachting van Acer is dat deze groei de komende tijd zo blijft.