2min

Cisco heeft een nieuw investeringsprogramma aangekondigd dat wereldwijd steden slimmer moet maken. Het bedrijf steekt in totaal 1 miljard dollar in zijn City Infrastructure Financing Acceleration Program om steden over de hele wereld sneller, makkelijker en betaalbaarder geavanceerde technieken aan te laten kopen en implementeren.

Het bedrag van 1 miljard dollar wordt verzorgd door vier verschillende investeringsfondsen. Cisco Capital verzamelt het geld samen met Digital Alpha Advisors, APG Asset Management en Whitehelm Capital. Dat meldde Cisco tijdens het Smart City Expo World Congress in Barcelona.

Makkelijker fondsen vinden

“Fondsen vinden vormt vaak een struikelblok voor gemeenten die net beginnen met hun transformatie waarbij ze hun steden slimmer maken,” zegt Anil Menon, wereldwijd voorzitter van Cisco’s Smart+Connected Communities. “Samen met onze partners zal Cisco het kapitaal en de kennis meenemen om projecten rond slimme steden realiteit te maken Digital Alpha, APG en Whitehelm Capital brengen een fris perspectief met zich mee voor investeringen in een gebied dat als nieuw en daarom te moeilijk om te funderen wordt gezien.

De bedoeling is dat steden binnen het programma beschikking krijgen over de financiële instrumenten die het een stuk makkelijker maken om innovatieve technologie te implementeren. Het programma is er volgens Cisco voor zo’n beetje elke vorm van technologie die een stad maar wil implementeren. Het kan dus breder zijn dan enkel een techniek die verkeersstromen beter maakt, of die het parkeerbeleid efficiënter maakt.

Meer functionaliteit

Afgezien van deze aankondiging, liet Cisco tijdens zijn Smart City Expo World Congress ook weten dat het extra functionaliteit toevoegt aan het Cisco Kinetic for Cities platform. Daaronder valt ook extra ondersteuning voor publieke veiligheid, waaronder automatisering of een verbeterd dashboard.