Nieuwe versie Red Hat OpenShift containerplatform beschikbaar

Red Hat schrijft in een persbericht over de introductie van Red Hat OpenShift Container Platform 3.7. De nieuwe versie voor het enterprise-grade Kubernetes containerapplicatieplatform omvat onder andere native-integraties van AWS Service Brokers die ontwikkelaars in staat stellen om services te koppelen aan AWS en on-premise resources om moderne apps te ontwikkelen.

De diensten van AWS zijn per direct toegankelijk via het platform dat IT-organisaties helpt met de bouw en het beheer van apps. Gebruikers kunnen deze diensten vanuit OpenShift configureren en inzetten en krijgen één pad voor ondersteuning. Diensten die toegankelijk zijn via versie 3.7 zijn Amazon Simple Queue Service (SQS), Amazon Relational Database Services (RDS), Amazon Route 53, Amazon Simple Storage Services (S3), Amazon Simple Notification Service (SNS), Amazon ElastiCache, Amazon Redshift, Amazon DynamoDB en Amazon Elastic MapReduce (EMR).

Red Hat ziet apps die gebouwd zijn voor digitale transformatie steeds afhankelijker worden van een netwerk van losjes gekoppelde componenten en microservices. Hierdoor is coherentie tussen cloud-providers een belangrijke uitdaging, iets wat de leverancier van opensourceoplossingen met versie 3.7 wil aanpakken.

Nieuwe functies

Een andere onderdeel van de nieuwe versie heet OpenShift Service Catalog, waarmee IT-organisaties elke applicatie die op een OpenShift-platform draait met een breed scala aan diensten verbinden, ongeacht waar de dienst draait. De feature helpt gebruikers bij het zoeken naar en leveren van applicatie-services aan OpenShift-applicaties. Daarnaast biedt het beheerders een veiligere en consistentere manier om eindgebruikers nieuwe diensten te bieden. Omdat ontwikkelteams niet meer in detail op de hoogte hoeven te zijn, kunnen zij zich meer richten op het bouwen van apps.

Ook levert Red Hat in de nieuwe versie OpenShift Template Broker, die elke OpenShift-template omzet in een detecteerbare service. Zulke templates zijn lijsten met OpenShift-objecten die binnen specifieke parameters geïmplementeerd kunnen worden. Het moet zo eenvoudiger worden om herbruikbare, samengestelde apps in te zetten. Anderzijds is er OpenShift Ansible Broker, om gebruikers in staat te stellen om gecompliceerde services aan te bieden, zowel op als buiten het containerplatform. Dit moet ook helpen bij het vereenvoudigen en automatiseren van complexe workflows.