Bij de noodlanding van de US Airways Airbus op de rivier de Hudson waren de gebruikers van Twitter eerder met het nieuws dan de internationale persbureaus waren.

Op de microbloggerservice Twitter, waar men gemakkelijk kan laten weten wat hij of zij aan het doen is, werd eerder dan via de persbureaus bekend dat er een noodlanding was van een vliegtuig. De eerste foto was ook beschikbaar via burgerjournalistiek. Men had namelijk een foto gepost en op TwitPic, een bijbehorende foto-service bij Twitter, die niet officieel ondersteunt wordt door Twitter, geplaatst.

Janis Krums heeft het vliegtuig als eerst zien neerkomen. Vervolgens heeft hij een bericht op Twitter geplaatst: "There’s a plane in the Hudson. I’m on the ferry going to pick up the people. Crazy." Daarna heeft hij een foto op TwitPic gezet.

Op die manier is een nieuwe discussie ontstaan over het nut en de betrouwbaarheid van burgerjournalistiek. Zeker door de nieuwe media is het voor burgers gemakkelijker om nieuws te verspreiden.