Winnaars Android-wedstrijd bekendgemaakt

Mobile

De winnaars van de Android-wedstrijd zijn bekend gemaakt. T-Mobile had een wedstrijd in het leven geroepen om een applicatie te programmeren voor de iPhone, deze zou vervolgens via de Android Market gedistribueerd worden. De winnaar is degene die de applicatie ‘Meter Maid’ ontwikkelde.

De applicatie is ontwikkeld door Martin Koel en Alida Roskam en moet gebruikers helpen bij het betaald parkeren. Het betalen voor je parkeerplaats kan soms ook via SMS, deze applicatie zorgt voor een uitbreiding op deze functie. Zo onthoudt het alle parkeerdiensten in de buurt van een plaats. Zoeken via straatnaam kan, zoeken via GPS is helaas nog niet ingebouwd.

Er zijn nog vier andere winnaars, zij kregen allemaal een T-Mobile G1 aangeboden. De hoofdwinnaars kregen een retourticket San Francisco en een T-Mobile G1 aangeboden. De andere vier winnaars zijn:

GigFinder

Door middel van deze applicatie kan men gemakkelijk concerten vinden in de buurt. Deze concerten, optredens en feesten zijn terug te vinden via de GPS-functionaliteit en worden opgehaald uit de Last.FM-database. De applicatie is ontwikkeld door Roeland P. Landegent en Mark Bekkers.

Backchannel

Met Backchannel kan men chatten met gebruikers op hetzelfde WiFi-netwerk. Dit kan handig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten op een openbare plek, bijvoorbeeld op een concert. De applicatie is geschreven door Eelco Lempsink.

Nukaart

NuKaart stelt gebruikers instaat om het nieuws van de regio op te zoeken. Nukaart zoekt zes verschillende nieuwsfeeds af en haalt dan het relevantie regio- / omgevingsnieuws ertussenuit door gebruik te maken van GPS. Navigeren kan ook gebeuren door middel van een kaart. Deze applicatie is ontwikkeld door Sander Steffann, Arjen Haayman en Max Dammers.

Treasuremytext

Een simpele maar handige functionaliteit moet de laatste zijn. Treasuremytext is namelijk een applicatie waarmee men gemakkelijk de ontvangen SMS’jes kan archiveren. Op die manier raakt men belangrijke SMS’jes niet zomaar kwijt. De dienst werkt samen met een website en is ontwikkeld door Paul Stringer.