NOS verzoekt Apple tot versoepeling app-beleid

Apps & Software

Tijdens een Apple bijeenkomst in Amsterdam voor de iPad heeft de NOS verzocht om een versoepeling van het huidige app-beleid. De NOS vind het app-beleid te streng en vraagt Apple hier wat aan te doen.

De NOS heeft momenteel als strategie dat alles via het Web moet, de apps zijn leuk maar hebben teveel nadelem aldus Roeland Stekelenburg van de NOS. Een app is lastiger te beheren, 30% van de opbrengsten van een app gaat naar Apple en apps zijn veel statischer en minder flexibel dan het Web. Tot slot heeft de NOS eerder al aangegeven dat het ontwikkelen van de apps veel kosten met zich meebrengen.

De NOS zou graag zien dat Apple ook snelkoppelingen toestaat naar een website. Zodat de NOS een icoontje tussen de apps kan plaatsen die naar de NOS website linkt. De NOS heeft namelijk momenteel geen apps in de apps-store omdat het beleid dat niet toe staat.

Apple heeft in de vorm van Bram Elderman gereageerd, hij stelt dat er juridisch haken en ogen aan zitten. "Apple wil controle over de inhoud. Op deze manier hebben we die niet."

De concurrenten van de NOS, de Telegraaf en NU.nl hebben wel apps in de app-store waaronder voor de iPad. Via de applicatie van NU.nl werden in de maand augustus ruim zes miljoen pagina’s opgevraagd, aldus Nu.nl.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 462.00Bekijken
5_sterren€ 462.00Bekijken
4_sterren€ 549.00Bekijken