Hacker kraakt YouTube-kanaal van Microsoft

Security
Hacker kraakt YouTube-kanaal van Microsoft

Een nog onbekende hacker is erin geslaagd om het officiële Microsoft YouTube-kanaal over te nemen. Alle video’s zijn verwijderd waarna er korte video’s van adverteerders geplaatst zijn die getoond werden aan de ruim 24.000 abonnees van het kanaal. Later verschenen er video’s met als onderwerp "We are sponsoring!" en "Make us a background to get a Subbox!"

Tegenover GeekWire laat een woordvoerder van Microsoft weten dat het kanaal inderdaad gehackt is geweest en dat alle originele content zal worden teruggeplaatst. "We zullen met YouTube samenwerken om ervoor te zorgen dat er voor de toekomst beveiligingsmaatregelen aanwezig zijn", aldus de woordvoerder.

Volgens Mashable zou de hacker de omschrijving van het kanaal later hebben aangepast in: "Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik ben gewoon ingelogd in mijn oude account welke ik in 2006 heb aangemaakt.". Als dit waar is zou de fout dus bij Youtube liggen.

Het YouTube-kanaal heeft meer dan 24.000 abonnees en is inmiddels weer hersteld. Ook zijn alle video’s inmiddels weer teruggeplaatst. Onlangs werd ook het officiële Sesamstraat YouTube-kanaal gehackt, waarbij er porno video’s werden geüpload.

Microsoft Windows 10 Home

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
0_sterren€ 25.80Bekijken
3_sterren€ 48.99Bekijken
4_sterren€ 114.95Bekijken
3_sterren€ 122.95Bekijken