Samsung komt volgend jaar met Windows 8 tablet

Apps & Software
Samsung komt volgend jaar met Windows 8 tablet

Hoewel de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft nog niet officieel is gelanceerd, loopt Samsung alvast op de zaken vooruit. De Zuid-Koreaanse telecomfabrikant zegt in de tweede helft van 2012 een tablet met Windows 8 te lanceren.

Dat zegt Uhm Kyu Ho, het hoofd van de sales en marketingafdeling van Samsung. Deze tablet zal waarschijnlijk een aangepaste versie worden van Samsung’s Series 7 Slate.

Samsung heeft in september al een testversie van deze tablet uitgereikt aan de pers op de BUILD conferentie van Microsoft. Deze tablet heeft een scherm van maar liefst 11,6 inch met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Daarnaast beschikt deze over een i5 processor van Intel, 4 GB aan RAM-geheugen en een draadloos toetsenbord. Verder zou de batterij zo krachtig zijn dat je met gemak een hele dag op de tablet kunt werken met één batterijlading. Consumenten die momenteel de Series 7 Slate hebben, kunnen volgend jaar hun besturingssysteem upgraden naar Windows 8.

Samsung timmert hard aan de weg op de tabletmarkt en heeft ambitieuze doelstellingen voor de toekomst. Op dit moment heeft Samsung een marktaandeel van 9 procent op de tabletmarkt. De elektronicafabrikant wist het derde kwartaal de meeste Android-tablets te verkopen van iedereen en is zodoende de op-één-na grootste tabletverkoper ter wereld.

Android-tablets zijn steeds geliefder bij de consument. Op dit moment is ruim een kwart (27 procent) van alle tablets wereldwijd voorzien van dit besturingssysteem. Dit ten nadele van Apple, die haar marktaandeel zag teruglopen van 96 procent naar 67 procent in een jaar tijd.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken