1 min

De website Engadget toonde eerder deze week een foto van een nieuw model van HTC. De HTC Zeta zou het nieuwe vlaggenschip van HTC worden met kloksnelheid van 2,5 GHz en 1 GB aan intern geheugen.

Echter, nu is gebleken dat het hier slechts om een concept gaat van HTC en de smartphone niet daadwerkelijk in productie is genomen. Toch is het toestel erg interessant. We zouden de HTC Zeta namelijk goed kunnen omschrijven als de next-gensmartphone. Waar de fabrikanten nu nog blijven steken op dualcoreprocessoren met een kloksnelheid van 1,5 GHz zijn er al genoeg berichten over een nieuwe lichtingprocessor. Deze processoren zouden naast sneller ook een stuk zuiniger met energie omgaan. Het is dan ook afwachten tot de eerste smartphone met een quadcoreprocessor op de markt komt.

De Zeta zou een APQ8064 processor aan boord hebben met een kloksnelheid van 2,5 GHz. Daarnaast zou het toestel beschikken over 1 GB geheugen. Via het 4,5 inch grote 720p-scherm zou de nieuwste versie van Android (4.0 inclusief Sense-UI) waarneembaar zijn. De opslagruimte van de Zeta zou een aangename 32 GB bedragen. Verder vinden we een 1830 mAh grote batterij, Beats Audio, Bluetooth 4.0, 8 megapixelcamera met dualledflitser, 1080p-opnamemogelijkheid en een 1,3 megapixelcamera aan de voorkant. Zoals je leest zou de Zeta dus een aardig aantrekkelijke smartphone zijn geweest.