Anonymous voerde gisteren grootste aanval ooit uit

Apps & Software

Nadat gisterenavond duidelijk werd dat de FBI de populaire downloadwebsite Megaupload.com had platgelegd en de mensen achter de website had gearresteerd kwam Anonymous snel in actie. De hacktivisten wisten in korte tijd een grote groep volgers te mobiliseren waardoor de groep in staat was de grootste aanval tot op heden uit te voeren.

Op het hoogtepunt wist Anonymous 5635 volgers te mobiliseren die hun computer en internetverbinding ter beschikking stelde om een DDoS aanval uit te oefenen op verschillende websites.

De aanvallen werden veelal via IRC gecoördineerd maar via Twitter hield Anonymous iedereen op de hoogte welke websites er werden platgelegd. Anonymous maakte ook duidelijk dat de acties een vergelding waren voor het platleggen van Megaupload.com. De hele avond werd de Twitter hashtag #opMegaupload gebruikt, die dan ook vrij snel trending topic werd wereldwijd.

Uiteindelijk wist Anonymous de websites van de FBI, MPAA, RIAA, Universal, het Witte Huis en het Amerikaanse ministerie van Jusititie plat te leggen.

Ook werden de persoonlijke gegevens van de CEO van de MPAA gepubliceerd op internet. Al zijn persoonlijke gegevens, de gegevens van zijn vrouw, de namen van zijn kinderen en zelfs hun woonadres en telefoonnummer.