India zal social media niet censureren

Apps & Software

De Indiase overheid zal geen censuur toepassen op social media als Google+ en Facebook. Maar de internetbedrijven achter deze sociale platformen moeten zich wel aan de wettelijke regels van het land houden.

Dat zegt de Indiase minister van informatietechnologie Kapil Sibal. De minister kondigde afgelopen jaar al aan dat hij richtlijnen zou opstellen voor het internet. Hiermee wilde hij een einde maken aan godslastering en belediging van godsdienstbeoefenaars en politici.

Google en Facebook reageerden daarop door te stellen dat het onmogelijk is om alle content te filteren voordat het op internet verschijnt. Beide bedrijven zeggen bepaalde content te hebben verwijderd nadat ze klachten hadden ontvangen van gebruikers.

Vorige maand dreigde Sibal Google en Facebook volledig te blokkeren in India om zo kwetsende content te weren. Nu zegt de minister dat het nooit zijn doel is geweest om sociale netwerken aan banden te leggen in zijn land. "Het is nooit mijn doel geweest om social media te blokkeren. Geen enkele regering wil dat, maar evenals gedrukte en elektronische media, moeten social media zich houden aan de wetten van ons land", aldus Sibal in een verklaring.

Naar aanleiding van een uitspraak van een Indiase rechtbank heeft Google kenbaar gemaakt geografische filters toe te passen op zijn sociale netwerk en zoekmachine. Zodoende kan bepaalde content onzichtbaar worden gemaakt in bepaalde delen van de wereld. Hierdoor wil Google de censuur beperken tot een klein deel van de lezers. CEO van Twitter Dick Costello kondigde al eerder aan tweets van sommige gebruikers in bepaalde landen te censureren.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken