Windows 8 Consumer Preview nu te downloaden

Apps & Software

Microsoft heeft 29 februari uitgekozen om de Consumer Preview van haar nieuwe besturingssysteem te lanceren. De download zal waarschijnlijk rond 3 uur Nederlandse tijd beschikbaar worden gesteld en waarschijnlijk zullen Microsoft’s servers het er moeilijk mee gaan krijgen. Windows 8 brengt een hoop nieuwe functies, maar het nieuwe startscherm en de Metro UI zullen waarschijnlijk de meeste verwachtingen oproepen.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de download van de Consumer Preview zal zijn, maar de 64-bit versie van Windows 8 zal waarschijnlijk ongeveer 3 GB wegen. Even een kleine vergelijking tussendoor, Windows 95 woog bij de lancering slechts 82 MB.

Natuurlijk is het mogelijk om Windows 8 te installeren met virtualisatiesoftware of als secundaire boot, maar je kan het nieuwe besturingssysteem natuurlijk ook als je primaire besturingssysteem installeren. Bedenk dan wel dat het hier nog altijd om bètasoftware gaat.

Wanneer de Windows 8 Consumer Preview te downloaden is, zal je natuurlijk ook op Techzine de links naar het nieuwe OS terug kunnen vinden.

Update
Het lijkt er op dat de links van Windows 8 Forums niet naar de echte downloads verwijzen, zodra de download beschikbaar is vind je de link hier terug.

Downloadlinks:
Windows 8 Consumer Preview 64-bit (US)
Windows 8 Consumer Preview 32-bit (US)

Voor meer informatie en andere talen (Chinees, Frans, Duits, Japans) kan je terecht op de website van Microsoft.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken