Microsoft maakt Windows 8 ‘retina-klaar’

Apps & Software
Microsoft maakt Windows 8 ‘retina-klaar’

Waar zowel de media als de consument vrij enthousiast is over het scherm in de nieuwe iPad van Apple, is ook Microsoft goed op de hoogte van de noodzaak van hoge schermresoluties. Vooral het diverse aanbod van apparaten zorgt ervoor dat Windows 8 geoptimaliseerd moet worden voor veel verschillende schermresoluties.

In een blogpost schrijft David Washington hoe Microsoft er voor gaat zorgen dat iedereen straks in Windows 8 voorzien wordt van de beste mogelijke weergave van content. Hierbij wordt er rekening gehouden met drie aspecten; schermgrootte, schermresolutie en pixeldichtheid. Ontwikkelaars zullen hun Metro apps moeten ontwikkelen met een minimale resolutie van 1024×768 pixels, aangezien lagere resoluties eenvoudigere layouts met minder content nodig hebben volgens Washington.


Microsoft heeft onderzoek gedaan naar welke resoluties er voornamelijk worden gebruikt en heeft een naar aanleiding daarvan een grafiek opgesteld met ‘sweet spots’, de ideale specificaties voor het gebruik bij touch-apparaten. De uitkomst hiervan zijn drie verschillende resoluties waarop Windows 8 wordt geschaald: Standaard (100 procent, 1366×768, geen schaling), HD (140 procent, 1920×1080) en quad-XGA (180 procent, 2560×1440). Met deze vooraf bepaalde schaal percentages blijven tekst en interface duidelijk leesbaar, maar wordt het ook niet te klein voor touch-apparaten met een hoge pixel dichtheid. Deze resoluties zijn dezelfde verhoudingen en kunnen apps automatisch geschaald worden.

Geen schaling, interface wordt lastig te bedienen met touch.

Met schaling blijven fysieke afmetingen behouden en wordten tekst en content scherper weergegeven.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken