Oracle slaat schikkingsbod Google af

Business

Google heeft Oracle een schikkingsbod gedaan ter waarde van 2,8 miljoen dollar (2,1 miljoen euro). Daarnaast zou het internetbedrijf hebben aangeboden om een deel van de opbrengsten af te dragen. Oracle heeft dit bod afgeslagen en laat de rechter een oordeel uitspreken over deze kwestie.

De rechtszaak tussen Google en Oracle is al sinds 2010 gaande. Oracle, de grootste fabrikant van databasesoftware, klaagde Google in dat jaar aan, omdat het internetbedrijf geen licentie aangevraagd had voor het gebruik van twee Java-patenten in het besturingssysteem Android. Oracle eiste toen een schadevergoeding van zes miljard, maar zowel Google als de rechter vonden dat bedrag te buitensporig.

De rechtbank verordonneerde dat beide partijen met elkaar om tafel moesten gaan zitten om te kijken of de kwestie niet afgedaan kon worden met een schikking. Google heeft het voorstel gedaan om de zaak te seponeren door met een bedrag van 2,1 miljoen euro op de proppen te komen. Daarnaast bood het internetbedrijf 0,5 procent van de toekomstige verkoopopbrengsten van Android-toestellen tot december 2012, en 0,015 procent tot april 2018.

Volgens Oracle is het bod van Google te laag en daarom heeft het bedrijf het schikkingsvoorstel afgeslagen. Beide partijen hebben nog tot 13 april de tijd om met een schikkingsvoorstel op de proppen te komen dat voor beiden acceptabel is. Slagen zij daar niet in, dan zal op maandag 16 april de rechtszaak verder gaan.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken
4_sterren€ 39.00Bekijken
5_sterren€ 40.00Bekijken