LG gestart met productie van flexibel scherm

Hardware

Fabrikant LG is gestart met de productie van een flexibel scherm genaamd Electronic Paper Display (EPD). Het scherm heeft ontzettend veel weg van papier, maar is gemaakt van een soort plastic. Het scherm komt volgende maand beschikbaar in Europa.

Nadat LG het scherm uitvoerig heeft getest, is besloten om over te gaan tot massaproductie. Het scherm kan tot 40 graden worden gebogen. LG voerde verschillende testen uit, waarbij men het scherm bijvoorbeeld heeft laten vallen vanaf een hoogte van anderhalve meter. Er zouden hierbij geen defecten of beschadigingen zijn ontstaan.

Het scherm heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels. Verder zou het scherm slechts 0,7 millimeter dik zijn en slechts 14 gram wegen. De flexibiliteit van het scherm wordt mogelijk gemaakt door de techniek "electrowetting". Een verandering in de houding van het ‘papier’ zou ervoor zorgen dat er content afgespeeld kan worden. Naast LG zijn er ook andere fabrikanten druk in de weer met deze techniek. Zo toonde Nokia eerder al haar kunnen en werkt ook Samsung aan een buigbaar scherm.

LG HUB 55 OLED CURVED 1286597

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 1850.00Bekijken