‘Apple houdt goedkope iPads achter voor klanten’

Hardware

Apple houdt de goedkopere modellen van de nieuwe iPad achter om de klanten die graag een iPad willen aanschaffen min of meer te dwingen een duurder model te kopen. Dit stelt althans de website Fudzilla op basis van een anonieme bron.

De anonieme bron zou werkzaam zijn bij een grote Duitse distributeur. Deze claimt duizenden 16GB WiFi-modellen van de nieuwe iPad op voorraad te hebben liggen. Deze zouden echter op last van Apple niet verspreid mogen worden. Doordat er een "tekort" aan het goedkoopste model van de nieuwe iPad ontstaat zouden potentiële kopers eerder geneigd zijn om duurdere modellen aan te schaffen om zo toch te beschikken over de nieuwe tablet van Apple.

Als dit verhaal klopt dan zou Apple dus bewust haar klanten bedriegen om zo meer inkomsten te genereren. Waar het goedkoopste model over de toonbank gaat voor 479 euro, kost de versie met 4G al 120 euro meer, dit terwijl de kosten voor het toevoegen van 4G aan een iPad vele malen goedkoper is. Apple maakt dus ook veel meer winst op de duurdere modellen. Eerder vandaag bleek al dat de verkopen van de nieuwe iPad mogelijk tegenvallen. Een anonieme medewerker van Foxconn beweert dat de productiecapaciteit flink is verlaagd voor de nieuwe iPad.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
2_sterren€ 439.00Bekijken
5_sterren€ 462.00Bekijken
5_sterren€ 463.00Bekijken