Gelekte slides tonen Nokia Lumia PureView

Mobile

Het gaat er steeds meer op lijken dat Nokia inderdaad bezig is met het ontwikkelen van een PureView smartphone welke draait op Microsoft’s Windows Phone. Ruim een maand geleden werd de Nokia PureView 808 met Symbian aangekondigd.

De PureView wist direct de aandacht op zich te vestigen met zijn 41 megapixel-camera. Het feit dat het om een Symbian-smartphone ging was echter een verrassing gezien de nauwe samenwerking met Microsoft. Niet lang na de aankondiging maakte Nokia’s vice-president Jo Harlow bekend dat er ook een Windows Phone-versie ontwikkeld zal worden. IT168.com lijkt hier enig bewijs van te hebben en komt met foto’s van een presentatie waar de Lumia PureView werd getoond.


IT168 stelt dat het om een conceptontwerp gaat, welke zodoende nog kan verschillen van het uiteindelijke resultaat. Op de foto is duidelijk het nieuwe Windows-logo zichtbaar, waardoor we er vanuit kunnen gaan dat het toestel pas beschikbaar komt na de lancering van Windows Phone 8 (Apollo). Als we de slides als waarheid kunnen beschouwen zal de Lumia PureView over de volgende specificaties beschikken:

  • 4.3 inch touchscreen van gebogen glas met een HD-resolutie
  • Camera met 41 megapixel sensor, Carl Zeiss lens en PureView-fototechnologie
  • 1080p full HD video opname en Rich Recording-technologie
  • Dual-core processor met Adreno 320 GPU (Waarschijnlijk Quallcomm’s S4 processor)
  • Windows Phone 8 besturingssysteem