Sony werkt aan drie nieuwe apps voor PS Vita

Apps & Software

Gamers die inmiddels een PS Vita hebben aangeschaft kunnen uitkijken naar drie nieuwe apps die Sony op korte termijn zal lanceren. Het gaat om de applicaties Paint Park, Treasure Park en Wake-up Club. De laatste twee apps zijn vanaf de zomer gratis verkrijgbaar voor PS Vita-gebruikers, Paint Park is vanaf nu al verkrijgbaar.

Dat schrijft Sony op haar PlayStation weblog. Paint Park is een teken- en schilderprogramma waarmee gamers schetsen kunnen maken van wat ze maar willen tekenen. De applicatie maakt gebruik van de camera op de voor- en achterzijde. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld een foto van hun hand nemen en deze vervolgens naar eigen creativiteit bewerken. Daarbij hebben gebruikers de beschikking over verschillende tekenpennen en kleuren. De tekeningen kunnen gedeeld worden met vrienden. Ten slotte kunnen zij ook online een tekenwedstrijd met elkaar aangaan. Deze app is vanaf vandaag te downloaden.

In de zomer brengt Sony nog twee applicaties uit: Treasure Park en Wake-up Club. Met de eerste app kunnen gamers hun eigen puzzel maken en vrienden uitdagen om deze op te lossen. Treasure Park maakt gebruik van de near-functionaliteit en 3G om meerdere zelfgemaakte puzzels van gebruikers in jouw omgeving te vinden en te spelen. Wake-up Club verandert je PS Vita in een alarmklok die bovendien gesynchroniseerd kan worden met andere Vita-gebruikers. Wat het doel van deze synchronisatiefunctie is, is niet bekend.

De PS Vita werd op 17 december in Japan gelanceerd. De eerste week waren de verkoopcijfers nog positief met 321.000 verkochte exemplaren in de eerste verkoopweek (die slechts twee dagen telde), maar dat veranderde al snel toen bleek dat de handheld met technische problemen kampte. In februari lanceerde Sony de PS Vita wereldwijd.