‘Samsung gaat niet prijsstunten met ultrabooks’

Hardware

Samsung heeft aan de website laptopmag laten weten dat het van mening is dat de ultrabooks die het bedrijf maakt de iets hogere prijs verantwoorden. Samsung zet in op hogere kwaliteit en daarvoor wil de consument best 200 tot 300 dollar meer betalen, aldus de vice-president of sales en marketing.

Het ultrabook concept is afkomstig van Intel en dat bedrijf wil de prijzen van de ultrabooks zo snel mogelijk verlagen naar een prijsniveau van ongeveer 600 euro. Op dit moment kost de goedkoopste ultrabook 749 euro, de Acer Aspire S3. Samsung is met de 5 series ultrabook slechts 30 euro duurder, dus het grote prijsverschil zit hem niet in deze serie.

De uitspraak van Samsung gaat dan ook over de nieuwe Samsung 9 series, deze zijn in de Verenigde Staten al wel verkrijgbaar maar hier in Nederland moeten we nog een paar weken wachten. Deze ultrabooks zijn verkrijgbaar vanaf 1449 dollar voor de 13 inch modellen en 1499 dollar voor de 15 inch modellen.

Het bedrijf heeft ook laten weten dat het in de toekomst niet langer gebruik zal maken van glanzende schermen. Het grote wachten is nog op de aankondiging van ultrabooks van Samsung met Ivy Bridge processoren. Daarover liet het bedrijf nog niets los.

Met deze uitspraak laat Samsung in elk geval weten dat ze niet van plan zijn om mee te doen aan een ultrabook prijzenoorlog of de wedstrijd om de goedkoopste ultrabook te maken. Het richt zich meer op kwaliteit.

Samsung Galaxy S8 SM-G950F 4G 64GB Grijs smartphone

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 589.99Bekijken
5_sterren€ 598.00Bekijken
5_sterren€ 599.00Bekijken
4_sterren€ 628.00Bekijken