Windows 8 voor de feestdagen te koop

Apps & Software
Windows 8 voor de feestdagen te koop

Gisteren heeft softwaregigant Microsoft een nieuwe versie van het nog in ontwikkeling zijnde besturingssysteem Windows 8 gelanceerd. Het is de laatste publieke bèta van Windows 8 voordat het systeem op de markt zal verschijnen. Microsoft heeft vandaag aangegeven dat het bedrijf op schema ligt met de ontwikkeling van Windows 8 en dat het besturingssysteem voor de feestdagen in de winkels zal liggen.

Microsoft heeft dit gedaan bij monde van Steven Sinofsky, via het Building Windows 8-blog. De topman geeft aan dat Microsoft over twee maanden over wil gaan op de Release To Manufacturing (RTM)-fase. Als alles in de komende maanden volgens plan gaat, zou het besturingssysteem zodoende voor de feestdagen in de winkels moeten liggen.

Verwacht wordt nog altijd dat Windows 8 ruim voor de feestdagen in de winkel zal verschijnen. Deze verwachtingen worden voornamelijk gevormd door het schema dat Windows 7 doorliep. Tot nog toe zijn de ontwikkelingen van de twee besturingssystemen goed met elkaar te vergelijken. Windows 7 belandde uiteindelijk in oktober van 2009 in de winkels.