E3: Nintendo onthult sociaal platform MiiVerse

Apps & Software

De E3, ’s werelds grootste gamingbeurs, is maandagnacht Nederlandse tijd van start gegaan. Nintendo toonde op de persconferentie de eerste beelden van MiiVerse, een sociaal netwerk dat gebruikers in staat moet stellen om in contact met elkaar te treden.

Het hoofdscherm, dat direct verschijnt wanneer de Wii U wordt ingeschakeld, heeft iets weg van een hangplek van jongeren. Daar zie je alle gamers die een Nintendo-account hebben aangemaakt. Daar kunnen zij problemen aankaarten die zij bij het gamen tegenkomen, of gewoon lekker met elkaar chatten.

De demovideo van Nintendo laat een gamer zien die een zombie-eindbaas wil verslaan, maar daar niet in slaagt. Ten einde raad wil hij het spel opzij leggen, maar doet een verwoede poging om via Wii Wara Wara een antwoord op de vraag te krijgen hoe hij deze baas kan verslaan. Diverse gamers reageren op zijn oproep, en een daarvan geeft tips over hoe hij de zombie-baas kan verslaan.

Hij gaat daarmee aan de slag, maar komt er vervolgens nog niet uit. Hij besluit om de persoon die het berichtje heeft geplaatst te bellen. Hij geeft nog een aanvullende tip waarmee de radeloze gamer uiteindelijk in staat is om de eindbaas te verslaan.

Het schrijven van berichten lijkt enigszins op Twitter, maar heeft enkele essentiële verschillen: zo kun je ook zelfgemaakte tekeningen en handgeschreven berichten achterlaten.

MiiVerse is dus een sociaal platform waar gamers hun vragen kunnen stellen over games. Het maakt onderdeel uit van het Nintendo-netwerk. Dit netwerk zal niet alleen beschikbaar zijn voor gamers die de Nintendo Wii U aanschaffen: Satoru Iwata, de president van Nintendo, vertelde tijdens de presentatie dat het Nintendo-netwerk eveneens te raadplegen zal zijn via de Nintendo 3DS, desktop en diverse andere mobiele apparaten die met het web zijn verbonden. Een smartpone-aplicatie zal dus waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

Iwata vertelde tijdens de presentatie niets over de prijs en beschikbaarheid van WiiVerse. Mogelijk dat hij of andere Nintendo-medewerkers later deze week daar meer uitspraken over zullen doen.

Nintendo 2DS + Tomodachi Life

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 89.00Bekijken
3_sterren€ 98.00Bekijken
4_sterren€ 168.19Bekijken
5_sterren€ 174.99Bekijken