Voorlopig geen tablets meer van LG

Apps & Software

LG stapt voorlopig terug uit de tablet-markt en legt zijn focus op het ontwikkelen van smartphones. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat liever niet de rechtstreekse concurrentie aan met de iPad van Apple.

Woordvoerder Ken Hong van LG laat dit middels een e-mail aan Bloomberg weten. "We hebben besloten om alle nieuwe tablet-ontwikkelingen voorlopig op een laag pitje te zetten en ons te focussen op smartphones", zo valt er te lezen.

Eerder dit jaar introduceerde LG zijn tweede tablet, de Optimus Pad LTE, om het samen met andere fabrikanten van Android-tablets op te nemen tegen Apple’s iPad. Door het terugtrekken van LG kan er vanuit gegaan worden dat dit niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. Ook geeft Hong aan dat Microsoft met zijn nieuwe Surface-tablet geen concurrentie zal vormen voor het Koreaanse technologieconcern.

LG probeert met zijn op Android gebaseerde Optimus-smartphones zich op de mobiele telefoonmarkt te herpakken, nadat het vorig jaar de derde plek verloor aan Apple. Hong stelt dat LG nog altijd open staat voor het ontwikkelen van een toestel met Microsoft’s Windows Phone-besturingsssyteem.