Dell Latitude E6420 XFR bedwingt Mount Everest

Dell Latitude E6420 XFR bedwingt Mount Everest

Dell heeft een bericht de deur uit gedaan over haar eigen Latitude E6420 XFR. Deze laptop is een variatie op de Latitude E6420 en is speciaal ontworpen om extreme omstandigheden te doorstaan en is zodoende ook gecertificeerd met de defensiestandaard MIL-STD-810G, waardoor de laptop goed bestand is tegen valschade, stof, water en extreme temperaturen. Twee motorinstructeurs namen de proef op de som en namen de Latitude E6420 XFR mee naar Mount Everest.

De twee instructeurs, Craig Bounds en Tamsin Jones, waren van plan om naar het hoogste punt van de Everest te rijden. De twee wisten de top niet te bereiken, maar Jones wist wel een record te verbreken: nog nooit reed een vrouw zo ver omhoog op de berg.

Zelfs op een hoogte van pakweg 5,5 kilometer boven de zeespiegel wist de Latitude E6420 XFR nog prima te functioneren. De avonturiers hadden het eigenlijk bijna te koud om nog status-updates voor hun sociale netwerken en blogposts te schrijven, maar de Dell-laptop leek geen moeite te ondervinden.

Saillant detail is dat de laptop geleend was van Jason Mugridge, een werknemer van Dell die de laptop al gebruikte tijdens een 2.000 kilometer lange motorrace van Durban naar Port Elizabeth. Gedurende deze race reed er een motor over de laptop heen, maar de laptop overleefde het incident, waarna deze dus ook nog eens mee werd genomen naar de Moun Everest.