Bing Maps krijgt 165 TB extra foto’s

Apps & Software
Bing Maps krijgt 165 TB extra foto’s

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Bing Maps een grote update heeft gekregen. De update is zo groot, dat deze meer data bevat dan alle eerdere updates tezamen. In totaal gaat het namelijk om een update van maar liefst 165 TB.

De update voegt nieuwe foto’s toe aan de satelietbeelden die gebruikers kunnen raadplegen wanneer ze een plattegrond willen hebben van een bepaald gebied. De update voegt 165 TB aan data toe, de huidige database bevatte al 129 TB aan data. Voor mensen die graag een overzicht van Nederland hebben verandert er overigens niets, de beelden betreffen voornamelijk andere continenten zoals Zuid-Amerika en Afrika, hoewel een gedeelte van Noord- en Oost-Europa wel beter in kaart wordt gebracht. In totaal is er data van 38 miljoen vierkante kilometer toegevoegd aan Bing’s database.

Met de update van Bing Maps begint er een einde in zicht te komen voor project Global Ortho, waarmee Microsoft zichzelf tot doel stelde om de Verenigde Staten en West-Europa voor 100% met een dichtheid van 30 centimeter per pixel. Project Global Ortho heeft zijn voltooiïng in de Verenigde Staten inmiddels al gevonden terwijl Microsoft verwacht dat het Europese gedeelte in de herfst wordt afgerond, waarna alle extra data tegen het einde van 2012 in Bing Maps is terug te vinden.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken