Microsoft licht verwijderen van Start-knop toe

Apps & Software
Microsoft licht verwijderen van Start-knop toe

Softwaregigant Microsoft heeft met Windows 8 veel radicale keuzes gemaakt, maar het verwijderen van de startknop is ongetwijfeld één van de meest bekritiseerde wijzigingen, in ieder geval bij de bezoekers van Techzine. Microsoft lichtte vandaag toe hoe het bedrijf hiertoe is gekomen.

In een interview met PC Pro legt Microsoft uit waarom de startknop uit Windows verwijderd moest worden, dit doet het bedrijf bij monde van Chaitaya Sareen, Programmanager van Microsoft. Sareen legt uit dat Microsoft een trend zag waar gebruikers de taakbalk meer en meer gingen gebruiken om programma’s op vast te zetten om deze snel op te starten, een mogelijkheid die met Windows 7 een nieuwe impuls kreeg.

Uit verzamelde data bleek dat het gebruik van de startknop onder gebruikers verder en verder afnam. ‘We gaan een heel nieuw pakket aan mogelijkheden mogelijk maken met de Metro-omgeving’, zo vindt Sareen. Ondanks de nieuwe omgeving geeft Sareen echter toe dat de taakbalk niet te verslaan is en om die reden kunnen Windows 8-gebruikers ook kiezen om Windows in de desktop-mode te blijven gebruiken, maar dan wel zonder de startknop in de taakbalk.

Hoewel de startknop verdwenen is, blijven de meeste functies gewoon bruikbaar. Een zogenaamde hot corner heeft de startknop in de linker onderhoek van het scherm vervangen en hot corners aan de rechterkant bieden plaats voor het nieuwe charms menu waarin een knop verwerkt is om naar het startscherm te navigeren.

Microsoft is momenteel bezig met het voltooien van Windows 8. Het besturingssysteem wordt in oktober verwacht.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken