Gmail nu meer gebruikers dan Hotmail

Apps & Software

Microsofts Hotmail-dienst is niet langer de grootste. Uit cijfers van Google blijkt dat Gmail nu de grootste webmaildienst is.

Dat is opvallend gezien Google mail aanzienlijk jonger is dan Hotmail. De e-maildienst stamt namelijk uit 2004, terwijl Hotmail al in 1996 gelanceerd werd. In januari dit jaar meldde Google dat het 350 miljoen actieve maandelijkse gebruikers had. Nu, nog geen zes maanden later, is dat aantal gestegen naar 425 miljoen, waarmee het officieel meer gebruikers heeft dan Hotmail.

Er moet hier echter wel een kanttekening bij geplaatst worden. Hoewel het aantal maandelijkse, actieve gebruikers groter is dan het aantal van Hotmail, meldt comScore dat Google minder unieke bezoekers heeft dan andere e-maildiensten. Hotmail heeft er namelijk 325 miljoen en is daarmee de grootste, Yahoo heeft 298 miljoen unieke bezoekers en Gmail 289 miljoen. Dit ligt waarschijnlijk aan de leeftijd van de diensten.

Google heeft Microsoft ook al overgenomen als het aankomt op webbrowsergebruik, zo meldde StatCounter al in mei dit jaar.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken