Bug in Chrome zorgt voor lege zoekresultaten

Apps & Software
Bug in Chrome zorgt voor lege zoekresultaten

Misschien heb je er al last van gehad, misschien ook nog niet, maar momenteel kampt Google met een bug in de zoekfunctie van Google Chrome, waardoor in veel gevallen enkel een leeg zoekresultaat wordt geretourneerd. Het probleem manifesteert zich wanneer gebruikers de Omnibox raadplegen.

Het probleem duikt bij zowel PC- als Mac-gebruikers op, maar niet op constante basis. Google heeft aangegeven dat het op de hoogte is van de problemen, maar de zoekgigant heeft niet aangegeven of het ook al duidelijk is waar het probleem zit. Google doet waarschijnlijk nog onderzoek, het probleem bestaat op het moment van schrijven al enkele uren lang.

Om het probleem alvast op te lossen is door Brian Glasshouse een workaround gepubliceerd. Met deze oplossing wordt er een alternatieve zoekmachine ingesteld welke tijdelijk gebruikt wordt totdat Google het probleem heeft opgelost.

De workaround werkt als volgt:
[li]Maak een alternatieve Google zoekoptie voor Other Search Engines. Noem deze bijvoorbeeld ‘Google2’ en typ in de URL-sectie de volgende link: “https://www.google.com/search?q=%s”[/li]
[li]Maak deze nieuwe zoekmachine je standaard zoekmachine, maar behoud de oude zoekmachine.[/li]
[li]Gebruik deze optie totdat Google het probleem heeft opgelost. Google’s oplossing zal ook andere functies die momenteel niet goed werken oplossen, iets dat met deze workaround niet mogelijk is.[/li]

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 36.00Bekijken
5_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken