‘Google Nexus is eenvoudig te repareren’

Hardware
‘Google Nexus is eenvoudig te repareren’

De jongens van iFixit hebben weer een apparaat uit elkaar gehaald en hun conclusies gepubliceerd. In dit geval gaat het om de Nexus 7 van Google. Volgens iFixit is de Nexus 7 een stuk eenvoudiger te repareren dan bijvoorbeeld Apple’s iPad.

In een video van iFixit wordt behandeld hoe makkelijk (of moeilijk) het is om de Nexus 7 te repareren, mochten er onderdelen zijn die het begeven hebben. iFixit is aardig tevreden over de Nexus 7, met als belangrijkste reden dat de behuizing makkelijk te verwijderen is. Waar het bij de verschillende iPads bijvoorbeeld nodig is om drie kwartier met een föhn warme lucht te blazen zodat de lijm smelt, kan de behuizing van de Nexus 7 eenvoudig open worden geklikt. Het verschil in dikte tussen de twee apparaten is slechts een millimeter, weliswaar dankzij de lijm-methode van Apple, maar iFixit vindt niet dat dit opweegt tegen de nadelen wanneer een onderdeel vervangen moet worden.

Verdere positieve punten aan de Nexus 7 zijn het gebruik van normale schroeven, een vervangbare batterij en de mogelijkheid om losse componenten te vervangen, waar het gebruikelijk is dat alle componenten op dezelfde printplaat zijn bevestigd, waardoor de gehele printplaat vervangen moet worden.

Het enige grote nadeel waar iFixit tegen aan loopt is het scherm van de Nexus 7, dat tegen de glazen behuizing is gelijmd, waardoor er meer componenten vervangen moeten worden dan dat nodig zou zijn. Dit is echter wel een gebruikelijke keuze bij tabletfabrikanten.

De Google Nexus 7 krijgt, hoe toepasselijk, een 7 op een schaal van 10 punten voor hoe goed het appraat te repareren is. Onderstaand vind je een video met een beknopte bespreking over de Nexus 7.