Google schrapt Google Video en iGoogle

Apps & Software
Google schrapt Google Video en iGoogle

Google heeft besloten om Google Video nu echt te schrappen, tezamen met enkele andere diensten. Google schrapt om de zoveel tijd een aantal diensten die niet het succes hebben behaald waar de zoekgigant op hoopte.

Google Video werd gelanceerd in 2005 en was bedoeld als YouTube-killer. Google verloor deze strijd echter al vanaf het eerste moment en besloot in 2006 om de videodienst dan maar gewoon over te nemen. In de volgende zes jaren bleef Google Video wel bestaan, maar YouTube kreeg duidelijk het meeste aandacht.

Alle video’s die momenteel nog op Google Video te vinden zijn worden gedurende de zomer overgezet naar YouTube. Deze video’s worden dan echter ingesteld als privé-video’s en zijn dus niet meer voor iedereen zichtbaar. Gebruikers kunnen er ook zelf voor kiezen om video’s over te zetten waardoor de wel openlijk zichtbaar blijven. In dit geval zal de originele plaatsingsdatum echter niet worden meegenomen en wordt de video als nieuw gemarkeerd.

Er zijn ook andere diensten die het onderspit delven in de lenteschoonmaak van Google, zo wordt iGoogle, de mogelijkheid om een persoonlijke zoekpagina te maken, geschrapt vanaf 1 november. De Google Search-app voor Symbian wordt ook verwijderd. Google Mini zal vanaf eind juli niet meer beschikbaar zijn en ook het tamelijk onbekende Google Talk Chatback wordt geschrapt, Google stapt over op diensten van Meebo voor het aanbieden van een chatfunctie voor websites. Google Talk Chatback is per direct onbeschimkbaar gemaakt.

Google Chromecast 2

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
4_sterren€ 36.00Bekijken
5_sterren€ 39.00Bekijken