‘Lenovo wil Windows Phone aanpassen’

Mobile
‘Lenovo wil Windows Phone aanpassen’

Lenovo zou plannen hebben om smartphones met Windows Phone 8 op de markt te brengen, waarbij de software is aangepast naar de wensen van de fabrikant. Volgens een Chineestalige website zou de onderzoeks- en ontwikkeldivisie van Lenovo met Microsoft hebben gesproken over de wens van de fabrikant.

Voor zover bekend is enkel Nokia bevoegd om Windows Phone naar eigen voorkeur aan te passen. De Finse fabrikant heeft dit ook onderzocht, maar koos uiteindelijk toch voor het bekende uiterlijk van het mobiele besturingssysteem. Toch lijkt Lenovo te geloven dat het allemaal beter kan, omdat de Chinese fabrikant op zoek is naar toestemming van Microsoft om wijzigingen door te voeren in de Windows Phone 8-UI.

Of Lenovo deze toestemming zal krijgen valt nog te bezien, Microsoft hecht veel waarde aan de doorvoer van de Metro-interface en een radicaal ander uiterlijk zou de softwaregigant dan ook een doorn in het oog kunnen zijn. Lenovo is echter wel een zwaargewicht in de computerwereld: het bedrijf is de op één na grootste PC-fabrikant en heeft ook aangekondigd dat het enkele Windows 8-producten zal lanceren in de herfst, waaronder een tablet met een scherm van 10.1 inch.

Microsoft Windows 7 Home Premium SP1 64-bit

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
4_sterren€ 18.95Bekijken