Samsung vergroot winst met 79 procent

Business
Samsung vergroot winst met 79 procent

Het Koreaanse Samsung lijkt goede zaken te doen in het tweede kwartaal van 2012. Het bedrijf heeft aangegeven dat het verwacht dat de winst in deze periode met 79 procent is toegenomen. De groei van Samsung is voornamelijk te danken aan de florerende smartphone-divisie van het bedrijf.

Samsung verwacht een winst van 4,8 miljard dollar binnen te harken in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit is geen record voor het bedrijf, maar sinds hetzelfde kwartaal in 2008 wist Samsung niet meer zo goed te presteren als dat nu het geval was.

Het grootste aandeel van de winst, naar schatting zo’n 70 procent, is te herleiden naar de goede prestaties van de Galaxy-reeks van de Koreanen. De lancering van de Samsung Galaxy S III heeft het bedrijf geen windeieren gelegd, er was een grote vraag naar Samsung’s nieuwe vlaggenschip. Samsung verwacht dat voor het einde van juli meer dan 10 miljoen S III’s heeft verkocht.

De goede cijfers van Samsung komen niet als een verrassing. Sinds begin 2012 is Samsung ’s werelds grootste telefoon-fabrikant, deze eervolle positie werd overgenomen van het Finse Nokia, dat kampt met financiële problemen.

Ondanks het goede nieuws vanuit Korea, daalden de aandelen van Samsung met twee procent. Aandeelhouders lijken bang te zijn dat Samsung zijn piekmoment beleeft en dat het bedrijf de goede cijfers niet kan voortzetten in de toekomst. In de twee afgelopen maanden daalden de aandelen van Samsung reeds met 15 procent.