Apple lost problemen met App Store op

Apps & Software
Apple lost problemen met App Store op

Gisteren werd er melding gemaakt van problemen rondom applicaties in de App Store. Wanneer een update gedownload werd, veranderde de applicatie in een corrupt bestand, wat resulteerde in crashes. De problemen zijn inmiddels opgelost en Apple heeft uiteindelijk ook een reactie gegeven.

Apple melt dat er een tijdelijk probleem met de servers was. Eén van de servers is verantwoordelijk voor het aanmaken van een DRM-code voor sommige applicaties, maar deze kampte met een probleem. Om deze reden bleken de complicaties enkel bij een gedeelte van de applicaties te bestaan, zoals Instapaper’s Marco Arment gisteren al ontwaarde. Instapaper was één van de applicaties die voorzien werd van de foute DRM-code, wat resulteerde in een hoop geklaag bij de ontwikkelaar.

Inmiddels heeft Apple het probleem opgelost en werken alle applicaties weer naar behoren. Uit nader onderzoek concludeert Apple dat het niet verwacht dat het probleem opnieuw de kop zal opsteken. Gebruikers die problemen ondervinden met reeds geïnstalleerde updates moeten de applicatie verwijderen en opnieuw downloaden.