Ook Windows 8-testers krijgen goedkope upgrade

Apps & Software
Ook Windows 8-testers krijgen goedkope upgrade

Gebruikers die de Windows 8 Release Preview hebben geïnstalleerd, komen ook in aanmerking om te upgraden naar de uiteindelijke versie voor 40 dollar.

Eerder deze week kondigde Microsoft aan dat gebruikers van Windows XP, Windows Vista en Windows 7 kunnen upgraden naar Windows 8 voor 40 dollar. Het gaat hier echter wel om een downloadversie: de dvd-versie kost bijna twee keer zo veel.

Met deze downloadversie is het mogelijk om bestanden, instellingen en programma’s te houden (mits ondersteund) of om een schone installatie uit te voeren. Wel moet een geldige en geactiveerde Windows-versie op de computer aanwezig zijn om te upgraden.

Gebruikers die de Windows 8 Release Preview gebruiken, komen ook in aanmerking voor de upgrade, maar er is helaas wel een addertje onder het gras: gebruikers moeten de Windows 8 Release Preview geïnstalleerd hebben op een pc die al een geldige Windows XP, Vista of 7-licentie had, anders kan de upgrade niet uitgevoerd worden.

Overigens is het opvallend dat bij de upgrade van de Release Preview naar de uiteindelijke versie van Windows 8 geen applicaties kunnen worden behouden. Gebruikers zijn verplicht een schone installatie uit te voeren waarbij alleen persoonlijke bestanden behouden blijven.